Home    Schaaksoftware  chess Tutor - stap 2
chess Tutor - stap 2

chess Tutor - stap 2


Leren schaken voor gevorderde

De Chess Tutor is een programma om schaken te leren. Het is gebaseerd op de succesvolle Stappenmethode van Rob Brunia en Cor van Wijgerden waarmee naar schatting al ruim 400.000 kinderen en volwassenen hebben leren schaken. 19.95

Levertijd: 1 - 2 werkdagen


Artikelcode: ch-002

chess Tutor - stap 2


  • Productinformatie

De Chess Tutor is een programma om schaken te leren. Het is gebaseerd op de succesvolle Stappenmethode van Rob Brunia en Cor van Wijgerden waarmee naar schatting al ruim 400.000 kinderen en volwassenen hebben leren schaken.

  • Er is een speciaal speelprogramma gemaakt om de spelletjes uit stap 1/2 te spelen. Spelletjes zonder koningen, vangspelen, munten slaan, enz.

  • In de loop der jaren is ook in de boekversie van de Stappen het een en ander veranderd. In de plusboeken staan veel andersoortige oefeningen, die naast leerzaam ook nog leuk zijn. Dit soort oefeningen (routeplanners e.a.) is ook opgenomen.

  • Elke stap is veel uitgebreider. Bijna elke les in Stap 1 bestaat uit: een instrucieles, basisoefeningen, spelletjes, extra oefeningen, toetsen en partij spelen. Bij elkaar al gauw 1700 opgaven en een 60-tal spelletjes. In Stap 2 staan zelfs 1960 opgaven en 84 spelletjes/uitspeelstellingen.

  • De grafische mogelijkheden zijn op de computer natuurlijk ook toegenomen. Van pijlen, rondjes, vierkantjes, letters en cijfers op het bord wordt dan ook veelvuldig gebruik gemaakt.